Der er ingen hegn længere

Så er jeg tilbage igen efter en lang pause fra min blog. Jeg har savnet den og glæder mig til at komme igang med at skrive lidt igen.

Min søn Gustav er begyndt i skole – hvilken stor oplevelse og omvæltning! Det er jo vildt så stor en udvikling han gennemgår lige i øjeblikket. Han kan høre hvilket bogstav de fleste ord starter med, han kan skrive en del ord, skrive tal og forstår så mange ting nu. Starten var dog ikke nem for ham. Det var svært at komme fra børnehavens frie leg og væld af valgmuligheder, til at skulle følge en helt planlagt og stram tidsplan i skolen, hvor kun frikvartererne og tiden i Dus (SFO) var, til at lege og gøre det han havde lyst til. Faktisk var starten sådan, at pædagogen her havde en flabet og meget forstyrrende dreng i skolen …. (shit!)

Hvor blev søde og glade Gustav lige af??

Efter et kanon samarbejde med skolen og Gustavs far og bonusmor, er det hele heldigvis faldet på plads for Gustav – på meget kort tid endda. Han er begyndt at trives igen, han har fået så meget ros i skolen og lærere samt pædagoger har udtrykt at de “mærker markant forskel – han koncentrere sig og er ikke flabet længere..” Juhuue!! Hvor er vi alle bare stolte af ham! Godt gået min dreng 🙂

Og selvfølgelig er han også bare en ganske almindelig og frisk dreng på 6 år, som liiige har et par ting at sige om hele verden engang imellem 😉

Skolelivet byder på mange nye oplevelser for ham. Der er mange store børn på sådan en skole “..og ved du hvad mor? Så stod de store bare og spærrede for mig, så jeg ikke kunne komme ned fra klatretårnet! Og de er meget større end mig! Det kan de f**** ikke være bekendt!” Hertil kommer en snak om, at der på en skole (og andre steder) altid vil være nogen, som kan finde på at drille en og hvordan man på bedst mulige vis tackler det.

Men mor, hvorfor sagde de så at der kommer en klovn efter mig? Kommer der en ægte klovn, mor?

Indtil videre har jeg godt kunnet følge med i hans nye verden, men da dén med klovnen kom på bordet, må jeg indrømme at jeg fik ondt i mit mor-hjerte.

Jeg sagde til ham at der selvfølgelig ikke kommer nogen klovn efter ham og at han ikke skal være bange for det. Alligevel sad jeg med følelsen af, ikke selv at være herre over hvad, hvornår og hvor meget jeg ønsker at min dreng skal vide om de ting der foregår i vores samfund i dag… Det er nok en af de ting, som jeg ikke havde tænkt over også følger med i hans nye verden – en flod af informationer på både godt og ondt. Her skal jeg lige være mere forberedt, så jeg kan svare bedst muligt på de spørgsmål der må komme og hjælpe ham med at sortere i dem og få dem placeret det rigtige sted.

Livet som mor styrker mig hver dag og hvor er det bare fantastisk at have et skolebarn, som nu er blevet en større del af ‘det virkelige liv’.

Der er ingen hegn omkring en skole – verden er åben og den åbner sig mere og mere for hver dag der går. Det er tilliden, selvstændigheden og guidningen der tæller nu.

Mor er stolt af dig, min kære G. Du behøver ingen hegn længere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *