Det hele starter med tankerne…

I det her indlæg vil jeg dele noget ud af mig selv… Både fordi det gavner mig, men også fordi jeg håber det kan sætte nogle små spir igang i jeres tanker.

Vores samfund i dag stiller mange krav til os, både som enkeltpersoner i privat og professionel forstand og som familiemor og -far. Vi kan hurtigt blive enige om, at livet giver os mange udfordringer, bakker der skal kravles op af, men heldigvis findes også nydelsens øjeblik, hvor man virkelig føler sig både heldig og taknemmelig for alt det man har i sit liv. Og det skal vi huske meget mere på.

Stress er desværre blevet en folkesygdom på flere måder. Faktum er, at flere og flere bliver ramt af sygdommen stress og må igennem en kortere eller længere periode, hvor man forfra skal finde vejen tilbage til ens liv. Nogle kommer hurtigt tilbage og kan være med på næsten samme niveau, som de var på før. Andre må gennem en længere rejse, for at finde nye og ander metoder til at kunne håndtere og vende tilbage til livet. Derudover har vi en tendens til at misbruge ordet stress og ofte italesætter vi alle de ting vi har så travlt med og som gør os stressede. 

Vi kan hurtigt falde ind i en blindgyde, hvor alle de negative og tunge tanker kommer til at fylde mest. Det kan jeg selv komme til og hver gang slår det mig, at livet virkelig ikke skal bruges på den måde. En ting er, at man selv bliver lidt tung og træt af det, en anden ting er at det også påvirker ens familie, dem vi bor sammen med og elsker.

For et par måneder siden skete der ret mange voldsomme ting i mit liv, som endte med at jeg ikke kun følte mig stresset, men faktisk fik lægens ord for, at hvis jeg ikke begyndte at prioritere tingene i hverdagen og tænke anderledes, så ville jeg blive ramt af stress.

Nå, Bolette…..Hvad gør du så nu?”

Jeg begyndte at tænke hvordan jeg gerne vil have at min hverdag skal være. For det er i virkeligheden den, som bærer det hele. Det er ikke kun 90’er festen næste lørdag, eller en shoppingtur med veninden der tæller og som man hastigt forsøger at nå frem til. Hverdagen – det er den der tæller. Hverdagen er måden man starter dagen på, måden man ser på dagens udfordringer, måden man kommer hjem til familien på og måden man slutter dagen på.

Én har lært mig, at det hele starter med tankerne… Det er videnskabligt bevist at måden at klare livet på, handler om, hvordan du starter med at tænke det. Starter man med at tænke “det kan jeg ikke”, “jeg får såå travlt”, “øv, hvor er det også bare irriterende at jeg ikke kan..” eller “det var da som bare pokker at jeg altid skal styrte og fare rundt. Jeg kan da heller aldrig noget for mig selv!” så er det helt sikkert at alting bliver meget op af bakke, meget hårdt og meget stressende.. 

Så – det hele starter med tankerne” – den er hos mig blevet et mantra. Og det bedste af det hele er at det virker!! Og det virker på hele den menneskelige palet – om du er stresset, ked af det, udfordret eller bange.

Når jeg føler mig presset, irriteret over noget, eller kan mærke at noget gør mig ked af det, så minder jeg mig selv på at “det hele starter med tankerne”. Og straks går jeg i gang på værkstedet deroppe, med at smide alle mine negative og tunge tanker væk og i stedet vender jeg det hele på hovedet og tanker hvad jeg gerne vil tænke i stedet for. Jeg fylder værkstedet med positive tanker. Det er ikke altid let og nogle gange vinder de negative tanker – men det er også ok. Jeg er trods alt kun et menneske. Men jo flere gange jeg sletter de negative tanker og erstatter dem med de postive, så vil de positive vinde kampene – mere og mere. Og hvordan er det nu det er? Det man gør igen og igen – det bliver til vaner. Så hvorfor ikke gør de positive tanker til en vane? 🙂

Det hele starter med tankerne… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *